top of page

Mustang Camp del 2


Dag 8

Brooke: trening med et lite flagg. Flaggtreningen består av tre steg, target flagg, flagg over hele kroppen og følge flage i en 8 talls figur.

Vi leide også ut i området rundt paddocken, i starten gikk det veldig bra men så ble hun angrepet av en annen hest gjennom gjerdet (vi leier i ganger mellom paddockene). De begynte å sparke på hverandre gjennom gjerdet og jeg endte med å miste henne. Vi fortsatte og leie til hun var rolig igjen også avsluttet vi, men kjedelig at en god økt ble ødelagt…

Rapunzle: Hay Party! Det består ganske enkelt av flere mennesker inne i paddocken som gjør target nese, målet er at hesten skal gå bort til den personen som sier target nese umiddelbart med minst 4 mennesker. I dag hadde vi 3 runder med 2 personer i hver runde. I starten var det veldig skummelt men gikk fort over.

Douglas: target tau og dytte hodet under hånden

MF: Han spiste ikke frokosten sin i nye paddocken og Patricia slapp han ut i gangene mellom paddockene for og bruke området der hans sto til å vise fram sebraen. Han hadde overhode ikke lyst til å få på grimen så brukte nesten en time på og få tak i han igjen.

Merriam: Jobbet med at hun skal ta hodet i grimen, hun tar nå nesa ned i grimen selv.

Dag 9

Douglas: Count Down (10) target tau. Sjekket hvor lenge jeg kunne trene han uten at han begynner å hoste. Når jeg startet snørte halsen hans seg igjen og han begynte å hoste etter 3,5 minutter, nå kunne vi trene i hele 9 og et halvt minutt! Han blir sakte men sikkert bedre. Er interessant å jobbe med så sterk redsel som han har og moro at det faktisk går an å hjelpe han til å bli bedre. Vi fortsetter og jobbe med masse bittesmå økter siden jeg ikke vil presse han for mye.

Rapunzle: Target andre trenere i dag var vi 4 personer inne I paddocken og hun går umiddelbart bort til den som ber henne komme og gjøre target nese til finger. Gjorde underverker mot at hun var redd folk hun ikke var vant til at trente henne, så nå er det ikke noe problem at flere jobber med henne.

MF: Ta på grime, har helt mistet tillitten og lysten han hadde til å jobbe.

Brooke: Leie i området rundt paddocken hennes.

Merriam: For og kunne krysse av på at grime er i orden må hun putte hodet i grima med en gang den tilbys, jeg må kunne lukke hakeremen og ta av grimen 5 ganger så det var dagens økt. Bruker også litt tid på å bevege på grimen etc inni mellom. Er veldig nøye på at det er hennes jobb og ta grima helt på, ta spennen til hånden når jeg skal åpne grimen og senke hodet når den skal av.

Dag 10

Dårlig dag og fikk nesten ikke gjort noe fornuftig. Først var flere av de som skal adoptere hestene på trekningslisten min på besøk og så blåste det. Vind og ørken er ingen god kombinasjon… Vindkastene var såpas sterke og med så mye sand at jeg ikke kunne se noen ting, og hestene hadde ikke noe stort behov for og snu hodet mot vinden. De har flere hester som har fått øyebetennelse etter sterk vind så dagen bestod av å gjøre kjente ting stående vekk fra vinden.

Day 11

Fantastisk dag

Brooke: Var fantastisk i dag! Vi begynte med løfte frambein som består av 5 steg. Steg en er å kunne ta på hele benet ned til hoven med hånden (de har hatt tau og pinner på benet tidligere). Neste er target kne, også en øvelse som går ganske lett siden de har lært target på forskjellige kroppsdeler tidligere. Når de alltid løfter benet for target kne flytter man hånden bak foten og klikker for at de løfter, derfra bruker vi shaping for å øke tiden og at de skal holde foten mer i ro. De syns det er bitte litt ekkelt første gang hånden treffer foten på nytt sted men det går fort over. Vi var innom diverse andre ideer som slå foten i bakken, sparke foten ut i lufta etc, men siden det ikke gir henne noe testet hun andre ting bare en gang. Her er timingen veldig viktig, om vi belønner hestene første gang de tester ut om vi ønsker veiving med benet er det mye vanskeligere og bli kvitt. Vi kom til at hun holdt begge frambeina i riktig posisjon mens jeg telte ned fra ti. Vi drev også og pirket litt på hoven. Brukte 35 min over to økter til sammen.

Vi var også innom flying pigeon som er en leieøvelse med to mennesker, en på hver side og to target sticks, øvelsen er tenkt å gi dem mer trygghet når vi leier vekk fra paddocken men er usikker på hvor stor hjelp det er. Det gjør derimot at alle hestene som blir adoptert bort ikke får panikk med to mennesker og to leietau + to pinner (som riktignok fra før blir forbundet med mat) og det er en god ting og ha vært gjennom.

Rapunzle: Trening på og være bundet, vi starter med og surre tauer rundt gjerdet non ganger så det sklir sakte ut om de får panikk (de har allerede lært og gå framover for trykk på grimen). Satt henne ved siden av et høynet i 20 min mens jeg sto ved siden av og senere på dagen 45 min mens jeg trente hester innenfor synsvidde. Hun reagerte veldig fint, første gangen stoppet hun for tauet som ved leing, andre gangen stresset hun litt mer og dro i det (men uten panikk) noe som er supert for neste steg er børstning bundet og jeg har ikke noe stort behov for og stå rett ved siden av eller bak om hun blir redd fordi hun sitter fast.

Merriam: Cont down petting på kroppen, vi har gjort det en del innimellom tau og grime treningen selv om vi egentlig ikke skal begynne med det før etterpå. Hun ble veldig redd om tauet kom borti halsen hennes og det er jo ikke så rart når hun ikke er vant til å bli tatt på. Hoved grunnen til at

Merriam har stått fast i treningen er fordi hun gir opp veldig fort om hun ikke får til noe eller man presser henne for hardt. Da stiller hun seg med hodet i et hjørne og er ikke interessert i og bli med. Berøring på halsen har hvert en av de bittesmå bitene som jeg har delt opp treningen i. Det har funger og dele alt opp i bitte, bitte små deler så hun hele tiden får så enkle og små oppgaver at hun får dem til og selvtilliten hennes er mye bedre. I stede for å gi opp før hun har prøvd gjør hun nå sitt beste. En annen ting jeg har fokusert på med henne er og gå vekk fra henne hver gang hun stivner, da slipper jeg at hun blir så redd at hun går vekk og vi kan fortsette 2 sek senere i stede for noen min senere. Kan nå klappe hodet, hals og skuldre og klø litt på halsen. Ble ikke mye i dag siden Brooke og Rapunzle skal være klare om noen dager.

Douglas: Også ned prioritert, men vi hadde to økter med grime over øynene ( siden de putter hodet i grimen selv er det lett for han og kontrollere hvor høyt opp han tåler å ha tau.)

MF: 2 økter. Vi tok på grimen, leide i paddocken, børstet med rundbørste (han elsker å bli klødd) første runden, og tok på grimen og gjorde count down petting andre runden. Første gang på med grimen tok 10 min andre ca 1. Han må også ta på grimen før han får frokost og middag. Bedre men han er ikke tilbake der han var.

Day 12

MF: Børstet med div brøster og bli tatt på hele kroppen inkludert bena med target stick.

Brooke: Rengjorde høver og trente på å være bundet. Hun fikk ikke panikk men er definitivt ikke ferdig enda heller. Hun er veldig flink med høvene da, liker at det tok 35 min å lære henne å løfte frambeina.

Douglas: Vi trente på å ta på grime og han tar hodet langt nok ned i grima til at den er over øynene hans selv om han syns det er ganske skummelt. 6 korte økter

Merriam: Count down petting, vi kom til ryggen hennes. Gjørde så langt tilbake som jeg rekker uten å flytte meg bakover. Hun kommer til og bli en hest som er ordentlig glad i og bli klappet og kost med.

Rapunzle: Cont down petting framben, target kne og løfte fot til hand øyeblikkelig. Rapunzle syns det er litt ekkelt at jeg tar på foten hennes når den er i lufta så tar lenger tid med henne en Brooke.

Dag 13

Første del av dagen gikk til å leie diverse hester gjennom en ca 1,5 m bred gang inn i et rom. Ganske genialt som start på hengertrening.

Brooke: Flying Pigeon, gikk ganske bra i starten, men så kom vi til fremste delen der det er masse mennesker, hunder etc og det var skummelt. Mistet henne en gang og andre gangen steilet hun masse vi fikk henne fram igjen og etter det gikk alt mye bedre. Gikk en runde til rund hele området og da oppførte hun seg veldig fint. (Dette er første gang hun er leid mer 30 meter fra paddocken). Renset også ut av høvene og hun var superflink.

Rapunzle: Trente på og løfte fram høver. Vi kom til at hun kan holde høvene count down 5. Vi gjorde også flying pigeon inne i område og det gikk veldig bra. I tillegg tokk 2-3 andre personer grime på og av får og trene på å bli håndtert av forskjellige mennesker.

Merriam: Fikk ta på hele henne for første gang!!! Superflink liten dame, hun har også begynt å finne ut at kløing er en positiv ting. Nå som hun stoler på meg går treningen veldig fort framover!

Douglas: Slapp tauet på bakken og tok det opp i hånden og det var livsfarlig, han ble så redd for tauet når jeg samlet det opp i løkker at han begynte å skjelve… Idiotene som adopterte han burde drive med boksing eller noe sånt i stede for å holde på med dyr. Vi gjorde target med tauet når jeg tok det opp og han ble litt tøffere i løpet av økten.

MF: Liten økt med countdown petting først med hånden og så med tau. Han får ikke så mye oppmerksomhet siden jeg ikke kommer noe særlig framover med han og det bare er noen dager til jeg drar. Mer effektivt å jobbe med de andre som har stor fremgang. Han oppfører seg ok men har mistet tillitten hans og da går ikke treningen noe særlig framover.

Day 14

Merriam: Count down petting hele kroppen med avslappet hodestilling.

MF: Etter å ha brukt to uker på og blant annet få han til å like og bli tatt på kom jeg på at det er ganske dumt og ikke bruke at jeg er utdannet hestemassør, og sannsynligvis i stand til å få han til å sovne mens jeg tar på han…. Som tenkt så gjort og det ble en halvtimes massasje av groggy hest.

B: Første økt startet vi med repetisjon av å vike for trykk framover i grimen, så framover vekk fra meg (ved å ta tauet gjennom gjerdet). Andre økten gjorde vi flying Pigeon. Hun var superflink, avslappet og gjorde akkurat som hun skulle hele tiden. Rengjorde også fram høvene hennes for 3 gang.

R: Økte tiden med foten i luften og begynte å rense ut av høvene. Trente også en del på berøring av bakbena med target stick og tau for de var ikke akkurat fristende og klappe på med hånden…

D: Target og cont down petting forskjellige deler av ansiktet og halsen. Trente også mer på target på tau jeg slipper på bakken og plukker opp i løkker. Nå står han på noen meters avstand og venter til jeg er ferdig og holder fram tauet. Gikk vekk fra han mens jeg samlet det opp for å invitere han til å komme nærmere og det fungerte, i løpet av økten oppførte han seg nesten som vanlig selv om han hadde mindre leke energi.

Day 15

Siste dagen ble kort siden det kom et lite hav av mennesker på kvelden. Renset høvene til Brooke for 5 gang uten problemer og kom så langt med bak høvene at hun løfter dem umiddelbart til hånden. Hun spiste også frokost høyet fra bak hengeren som forberedelse på lastetrening. Merriam ble introdusert til Sage som skal ta over treningen så vi repeterte ting vi kan fra før. Doglas ble også introdusert til sin nye trener men han var veldig skeptisk… Morgan fikk massasje igjen. Sov lille ponni sov! Renset fram høvene til Rapunzle ordentlig for første gang, hun har skjønt at det er meningen hun skal holde foten stille og ikke bare løfte dem. Høver som aldri har vert renset er ganske så hardpakkede og lukter ikke akkurat godt om noen lurte!

Det har vert 2 veldig lærerike uker! Kommer en film også på et eller annet tidspunkt men muligens ikke før jeg kommer hjem…

Featured Posts
Recent Posts
Arkiv
Søk med Tags
Følg meg
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page