top of page

Hei og velkommen til hesteglede! 

Hesteglede drives av Margrete Lie. Jeg jobber fulltid med hest og tilbyr undervisning, kurs, foredrag og jeg tar i mot hester i trening.

Hjertesaken min er hvordan vi kan gi hestene et så bra liv som mulig, både fysisk og psykisk. Treningen skal ikke bare gi glede og mening for mennesket, men også for hesten.  

Interessen for hest har vært der hele livet, og da jeg var ferdig med hestelinjen på videregående dro jeg ut i verden for å lære mer. Jeg valgte trenere fra hele verden med et ønske om å lære om treningsmetoder hvor man behandler hesten på en fin måte.  Etter hvert ønsket jeg litt mer teoretisk tyngde - å lære hvorfor og ikke bare hvordan. Det endte med 5 år på universitetet, en bachelor i hestevitenskap, master i etologi og utdannelse til atferdskonsulent.

 

Villhesters atferd har alltid fascinert meg, særlig siden den kan hjelpe oss med å forstå hvorfor tamhestene våre oppfører seg som de gjør. Som bacheloroppgave gjorde jeg derfor en feltstudie av ferale hester i Ecuador, med fokus på hvilken sosial funksjon tygging har. I masteroppgaven min så jeg på speiling mellom hest og menneske, et tema jeg også bruker mye i trening og undervisning. 

 

Jeg har jobbet med undervisning siden 2008 og fulltid siden 2017. Nedenfor kan du lese litt mer om utdannelsen min. 

 

Utdannelse

  • Master i etologi (2017)

  • Bachelor hest (2015)

  • Utdannet atferdskonsulent for hest gjennom NMBU og NAS (2017)

  • Autorisert hestemassør ved Nordisk heste og hundeterapiskole (2011)

  • Longe- og markarbeidsprøven i akademisk ridekunst (2014)

Praktikantopphold

 

 

 

 

 

 

 

 

kommmunikasjon med hest
bottom of page