top of page

Hestemassørutdannelsen

Jeg tok hestemassørutdannelse ved Nordisk Heste- og Hundeterapiskole i2010/2011. Det var en spennende utdannelse som var tung teoretisk og inneholdt mye praktisk med 100 behandlinger i løpet av utdanningsløpet.

Det er alltid en grunn til at hester har atferdsproblemer, eller er vanskelige å håndtere, og en av disse grunnene er ofte smerte. Jeg ønsket å bli flinkere til å identifisere hva som er galt for slik å kunne hjelpe disse hestene, så jeg bestemte meg for å ta en terapeututdannelse. Valget ble Nordisk heste- og hundeterapiskole ,hvor jeg utdannet meg til autorisert hestemassør (http://www.nht.no/).

Senere fant jeg ut at kunnskapene fra hestemassørutdannelsen er nyttige både i trening av hest og i undervisning. Utdannelsen hjelper meg til å se nøyaktig hvor hesten og rytteren er spente, slik at jeg kan legge opp treningen deretter. Av og til behandler jeg også problemområder mens treningsøkten pågår. En annen viktig del av massasje er at det kan virke beroligende, og jeg har ved flere anledninger brukt det i kombinasjon med treningen av stressede hester.

Hestemassørutdannelsen bestod av intensivkurs, egenstudie, og gjennomføring av behandlinger i praksis. Vi gikk gjennom massasje, stretching, triggerpunktbehandling, bindevevsmobilisering, leddmobilisering, bindevevmassasje, segmentmassasje, hydroterapi med mer. I tillegg er det kurs i bitt-tilpassing, saltilpasning, fôring, halthetsutredning og høver.

Featured Posts
Recent Posts
Arkiv
Søk med Tags
Følg meg
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page