Ukeskurs 

Dato: 10-14 August 

Sted:Smerkerudveien 182, 1850 mysen 

Velkommen til en uke med fokus på biomekanisk riktig trening, kommunikasjon,kroppsspråk og læringsteori. Du velger selv om du har lyst til og trene hesten fra bakken eller ryggen, fokusere på akademisk ridekunst, jobbe med problemløsning, eller rett og slett bare lære om nye og morsomme måter å variere treningen på. 

Vi legger opp til et intensivt opplegg så det vil bare være plass til 6 deltagere med hest så at vi får tilpasset opplegget til hver enkelt deltager. Utgangspunktet vil være 2 leksjoner per dag, men vi vil også endre litt ut fra hestene og sannsynligvis ha noen ekvipasjer som trener mange korte økter. Det vil være teori og praktiske øvelser uten hest hver dag, vi tilpasser innholdet etter deltagerne. 

Siden det er privattimer kan dere selv velge hva dere vil jobbe med på timene, men her er noen ideer: 

Ridning 
Vi fokuserer på hestens biomekanikk og jobber med at hesten skal gå så riktig som mulig. En løsgjort hest er en friskere hest. Treningen har mange paralleller med behandling og ofte er det veldig positivt å kunne jobbe med eventuelle problemer både i bevegelse og stillestående. En hest som går riktig er også behagelig å sitte på. I tillegg til å fokusere på biomekanisk riktig trening jobber vi også mye med å få en følsom hest. Vi vil fokusere på setet og hvordan vi kan få til det vi ønsker med små signaler. Vi kan gjøre veldig mye med sitsen vår når vi bruker den riktig, og vi kan også sabotere mye om vi sitter feil. Det skal ikke være nødvendig med masse konflikter når man rir og problemløsning under ridning er også noe vi kan jobbe med i løpet av uka. 

Dressur fra bakken 
Det er flere forskjellige måter å jobbe med hesten fra bakken på, og under kurset kan du få undervisning i lange tøyler og akademisk markarbeid og longering. Som på ryggen er målet her en hest som har det best mulig med sin egen kropp. Arbeid fra bakken er veldig nyttig for å bygge muskulatur i overlinjen til hesten eller om hesten har skader/smerter som gjør at man ikke kan/bør ri. 

Kroppsspråk og speiling 
Viste du at det er mulig og styre hesten løs i serpentiner, åttetall og tempoendringer? Ikke som en innlært øvelse, men rett og slett ved hjelp av kroppsspråket vårt? At hester som trekker utover når du longerer ofte gjør det fordi du ber om det? Det samme gjelder ofte både hester som stopper, steiler eller på annet vis eksploderer i lonsjen. Kunnskap om hvordan kroppsspråket til hesten fungerer er viktig, ikke bare om vi syns det er moro å jobbe med hesten løs, men i all håndtering av hesten fra bakken. 

Hengertrening, jobbing med problematferd, apportering, agility-hindre og annet
Hvorfor har jeg valgt å sette å jobbe med problematferd og apportering sammen? Apportering hos hest er lettest og lære inn med en teknikk fra klikkertrening som kalles shaping. Man ser på hva man ønsker å oppnå, og deler det opp i mindre biter/delmål. Treningen for å nå målet er moro for både hest og menneske. For meg er det samme også målet når vi jobber med problematferd. I stedet for å se på atferden som noe stort vi skal korrigere må vi se på hvordan vi kan dele det opp i små enkle oppgaver som vi kan løse. 

 

Meld deg på her


Pris
Prisen for uka er 3000. Pris for teori deltager er 2000.
Overnatting til hesten, for, ridehusleie,kaffe og snaks er 170 pr dag . 
I forhold til overnatting er det mulig å slå opp telt :)

Plassen er din når du har betalt inn påmeldingsavgiften.