top of page

Hest i trening/behandling og fullpensjon

Trening og behandling 

Vi legger opp et opplegg som passer din hest og dine ønsker. Det meste er mulig å få til så ta kontakt om det du har behov for hjelp til. Du får oppdateringer om treningen og vi legger opp opplegget sammen. Hestens behov og tiden de trenger for å være komfortabel vil alltid være første prioritet i treningen. Du har mulighet til å tilpasse mengde trening og eventuelt behandling etter ønske og behov. Du kan også variere mengde trening fra måned til måned.

Oppstalling 

Hoved flokken står på utegang som er lagt opp til mest mulig bevegelse i ulendt terreng med høy hengt utover i småmasket nett, havrehalm, trær å gnage på, matsøk og annen miljøberikelse. De grunn fores til nøysomme hester og de som trenger mer tilleggs fores med høy og kraftfor. Utegangen har et hus på 5*6 meter som hovedflokken har tilgang på hele tiden. Jeg har også et hus på 4*6 meter så jeg har mulighet til å dele opp i flere flokker ved behov. Deler av utegangen er gruset og jeg utvider litt stier hvert år. Hester som er her i kortere perioder står i mindre flokker.

Alle hestene får nøye tilsyn hver dag og de som ikke er i trening får grundigere stell 2 ganger i uka og høver tas ca. annenhver dag. I perioder de trenger det får de mer stell. På sommeren får de på innsektsmidler daglig, i pels fellingen børstes de mer og våte perioder tas høvene daglig og dekken på ved behov. De har mye tilsyn siden utegangen går rundt huset.

Inkludert i prisen er 10 kg høy, flis, møkking og vanlig stell. Høy over 10 kg og kraftfor kan kjøpes til innkjøpspris.

Innridning

Her anbefaler jeg ca 4 økter i uka. Normale opphold for hest som er frisk og trygg på seg selv og omgivelsene er 3 måneder, men noen hester trenger også mer tid. Vi legger alltid opp treningen etter hestens behov og noen trenger mer tid en andre. 

 

Problemløsing og rehabilitering 

Her er oppsettet veldig avhengig av hesten og vi kan jobbe både med trening og behandling. Vi har erfaring både med fysiske og mentale utfordringer og legger opp et opplegg som passer din hest. 

Ofte vil jeg anbefale grundig veterinær undersøkelse om dette ikke allerede er gjort før oppholdet og eventuelt underveis om atferden gir oss nye ideer på hva som bør undersøkes.  

Send en mail til lmargrete@gmail.com med spørsmål og påmelding. 

 

 

.

Priser:

Fullpensjon: 5500,- 

Treningshest: 5000 + 1500 per trening i uka. 

2 treninger : 8000,-

3 treninger: 9500,-

4 treninger: 11.000,- 

5 treninger: 13.500,-

Hestemassasje

Enkel behandling: 800,- 

Ukentlig behandling: 3000,- 

2 behandlinger i uka 4500,-

Ofte er det lurt å kombinere trening og behandling i rehabilitering. 

 

Tilleggstjenester

Fore på hengeren: 150,-

Boks/ sykepaddok:100,- pr dag

Helse stell, hjelpe veterinær etc. 350,- per time

Stell mellom 10 på kvelden og 6 på morgenen: 450 per påbegynte time

Kjøre hest: 6 kr km+ bompenger og timespris (700 første time og 350 per påfølgende time)

117942609_719562788900943_64334546096050

Ida Louise Sandli-Bakken

Det å ha hesten min hos Margrete, har vært min beste investering på utviklingen av hesten min. Skummelt var det å levere fra seg hesten sin til noen man ikke kjente, men jeg ble fort veldig trygg på at Bork var i gode hender. Margrete er veldig flink til å sende bilder, videoer og oppdateringer på hvordan treningen går, og da blir man som eier veldig beroliget. Hestene står på en fin utegang med skog og ulendt terreng, som igjen er en fin trening for hestene. Ridebanen er ny, og det har vært til stor hjelp for meg at jeg også har fått ridetimer for å lære meg alt det nye som hesten min har lært. Men det aller aller beste er hvordan Margrete trener hest på. Hun er veldig positiv og bevisst på at treningen skal være gøy for hesten. Hun har mye kunnskap og flink til å se helheten. Både det fysiske og mentale i hesten. Jeg har fått tilbake en hest som har blitt mye sterkere, som er mer i balanse, følsom, høfligere og generelt mer tryggere på seg selv. Jeg kan virkelig anbefale å ha treningshest hos Margrete,

98467712_256141755628551_323156509895897

Marie Hammervold

Da jeg vurderte å sette unghesten min i trening for håndtering og, etterhvert, innridning, var det aldri noe tvil hvor hun skulle - enten til Margrete eller ingen steder! Heldigvis hadde Margrete plass, og Rjúpa kom som første treningshest til den fantastiske utegangen hennes. Fra dag 1 ble alt fra fôring til trening tilpasset etter Rjúpas behov, og jeg fikk oppdateringer både etter alle økter, og innimellom bare hvis Rjúpa var ekstra søt - for eksempel bilder av at hun lå og sov Både generell oppstalling og håndtering, og trening har vært over all forventning, og hver gang jeg har kommet på besøk har jeg kommet til en hest som helt tydelig har hatt det fantastisk! Etter planen skulle de også påbegynne innridning - jeg har nå fått tilbake en hest som elsker å være turhest, og som tar seg fram i all slags terreng uansett hvor ustabilt jeg sitter. På grunn av corona ble det vanskelig å hente henne hjem da jeg egentlig skulle, men Margrete var like fleksibel der som med alt annet, og det var dermed ikke noe problem med en ekstra måned i trening. Jeg kunne virkelig ikke vært mer fornøyd, også med oppfølging nå som jeg har hentet Rjúpa hjem - og jeg er så glad for at Rjúpa har fått oppleve hvor gøy det kan være å leke med mennesker; hun kommer fortsatt løpende til porten og er så positiv til alt vi gjør!

10556528_10152594382696420_4199749000846

Tonje Nové Sønsteby

Det er ikke mange hestetrenere i Norge som jeg ville overlate hesten min til, kan vel telle dem på 5 fingre, og Margrete er den ene av dem.

 

Jeg har fulgt med på henne over noe tid og hadde hesten min i trening hos henne sommeren 2014. Hun er vel en av de mest utdannede hestetrenerne i Norge innen adferd på hest, og jeg har full tillit til henne. Kan anbefale henne på det sterkeste." 

bottom of page