top of page

Uke 1

Treningsplan

Økt 1 

Da skal vi se litt på longering. I første runden her skal vi se litt på plassering og sende hesten ut i longe.

Økt 2 Styrke trening 

Jeg kommer til å lage noen nye øvelser til dere framover, men vi kommer i hovedsak til å bruke øvelsene fra første måned. Dette er øvelser som er enkle å gjennomføre men bør gjentas flere ganger. 

Denne økten vil jeg at dere skal fokusere på bakke trening. Skriv ned hvor mange ganger dere går opp og hvilken bakke dere bruker så dere kan øke gradvis. Ta også 1-2 repetisjoner av rygging i bakke på passende nivå for hesten deres. 

VideoCapture_20210411-124913.jpg

Økt 3:  

Vi fortsetter med longering. Jeg vil at dere skal tegne en sirkel/ bruke kjegler eller annen markering og prøve å longere hesten på mest mulig rund sirkel. Dagens andre oppgave er bytte retning på sirkelen.

Fortsett også gjerne med travèr treningen (bakpart inn) for neste uke skal vi ha fokus på det igjen! 

Økt 4 

Denne økten vil jeg at dere skal sette opp kjegler, steiner eller som mine veldig elegante furu grein biter i slalåm. Ta noen runder slalåm forlengs med fokus på at hesten bøyer seg rundt innvendig sjenkel (i filmen under gjør jeg det i mark arbeids posisjon men dere kan godt gjøre det i håndarbeid også! Så prøver dere og rygge gjennom en gang eller to, husk og tilpasse til hesten så om de syns det er vanskelig del det opp i mindre steg.  

Behandling

Jeg vil at dere skal gå gjennom hestene deres og se om dere kjenner noen forskjell fra når dere gjorde det første gang. 

bottom of page