top of page

Uke 3

 

Treningsplan

Økt 1 

Nå skal vi jobbe videre med travèr og versade. Fokuset i dag er å holde øvelsene litt lenger på rett spor (om dere ikke har ridebane kan dere fint gjøre det langs vei). Fokuser først på og få litt svar på bakpart inn, så på at nesa peker i bevegelsesretningen og at frambeina peker framover og hesten har en myk bøyning i kroppen. 

Om dere velger og gjøre det i mark arbeid skifter dere fokuset mellom litt rumpe inn og at frambeina og nesen skal komme mot dere. På filmen under forsvinner Pila litt gjennom utvendig skulder så frambeina ikke kommer mot meg, på henne er det en vanlig feil vi får når verden er litt vanskelig (vi hadde ulv forbi og da er det vanskelig og konsentrere seg). 

Jeg legger ut versade filmen også selv om den har mye feil. Pila går litt for mye sidelengs i filmen. I starten har ikke jeg med versanden i min kropp, og når jeg prøver å vri meg mer (ca midt i filmen) blir jeg litt halt. Ville dele den med dere for det er spennende å se hvordan hva vi gjør påvirker hestene! 

Etter sideøvelsene kan dere ta litt longe. I dag vil jeg at dere skal ha fokus på posisjonen hvor dere er vent mot magen til hesten, og longer gjerne litt i trav og galopp. 

Økt 2 

Klatre, klatre, klatre! Avslutt med litt rygging i bakke. 

Økt 3 

I dag skal dere jobbe å flytte traver signalet over i longe posisjon. Start med og repetere fra sist gang med versade og traver på litt lenger spor. Så starter dere i mark arbeids posisjonen og spør hesten om og flytte rumpa inn før dere gradvis flytter dere over i longe posisjon mens dere spør om en forflytning hver gang sånn at dere overfører traver signalet til at dere kan spørre om det i longen også. Dere kan eventuelt gjøre det samme fra håndarbeids posisjonen om det fungerer bedre der.  

 

Økt 4

I dag skal dere få en skikkelig utfordring for å se om dere har gode utvendig hjelpere!

Sidelengs over bom mot dere i stedet for vekk fra dere.

bottom of page