top of page

Nordisk Heste- og Hundeterapiskole

 

Det er ofte en grunn til at hester har atferdsproblemer, eller er vanskelige å håndtere, og en av disse grunnene er smerte. Jeg ønsket å bli flinkere til å identifisere hva som er galt for slik å kunne hjelpe disse hestene, så jeg bestemte meg for å ta en terapeututdannelse.  Valget ble Nordisk heste- og hundeterapiskole ,hvor jeg utdannet meg til autorisert hestemassør (http://www.nht.no/). Nå har jeg et sammarbeid med skolen hvor jeg underviser i atferd og læring. 

 

Senere fant jeg ut at kunnskapene fra hestemassørutdannelsen er nyttige både i trening av hest og i undervisning. Utdannelsen hjelper meg til å se nøyaktig hvor hesten og rytteren er spente, slik at jeg kan legge opp treningen deretter. Av og til behandler jeg også problemområder mens treningsøkten pågår. En annen viktig del av massasje er at det kan virke beroligende, og jeg har ved flere anledninger brukt det i kombinasjon med treningen av stressede hester.

 

Hestemassørutdannelsen bestod av intensivkurs, egenstudie, og gjennomføring av behandlinger i praksis. Vi gikk gjennom massasje, stretching, triggerpunktbehandling, bindevevsmobilisering, leddmobilisering, bindevevmassasje, segmentmassasje, hydroterapi med mer. I tillegg er det kurs i bitt-tilpassing, saltilpasning, fôring, halthetsutredning og høver.

 

bottom of page