top of page

Flytte midt lemmen og legge til lyd

Før vi begynner å trene på å stenge hesten inne i hengeren er det viktig at de tåler lyd og bevegelse. Om vi setter det opp sånn at de må håndtere ting de syns er skummelt samtidig som de sitter fast øker vi både sannsynligheten for at det skjer en ulykke og for at vi skremmer dem så mye at vi må bruke tid på rehabilitering etterpå. 

På filmen under snakker jeg om prosessen med å flytte midt lemmen til midten av hengeren, det går som oftest raskest om vi tar litt hver gang. Når hesten nøler med å gå inn skal du ikke fortsette å gjøre det vanskeligere men jobbe på det nivået en stund. Om det ikke blir bedre ganske raskt gjør du det lettere igjen. Pass på å dele opp øvelsen i stedet for å la hesten og deg selv sitte fast. 

I filmen under jobber vi med lyd og bevegelse. Det er bare fantasien som setter grenser for hva du kan trene på her. Har du en hest som lett blir redd for ting jobber du mye, er hesten din trygg på seg selv og verden trenger du ikke legge så mye innsats her. 

Pass på at målet din aldri er å skremme hesten! Målet ditt er å dele opp hver nye ting i så små biter at hesten din alltid opplever at de håndterer situasjonen og at det gikk bra. Pass også på å legge til nye ting utenfor hengeren og la hesten gå inn fram til de er trygge på det. Først når de ikke syns det er skummelt kan du begynne å forsiktig legge til lyder og bevegelser inne i hengeren. I en ideel situasjon blir hesten stående inne  i stedet for å gå ut selv om de kan velge å gå vekk fra situasjonen. 

bottom of page