top of page

Sommer oppstaling og trening

Trenger hesten din sommerferie men du har ikke lyst på vanlige sommerbeiter med kraftig gress? Hester er velkomne både i trening og fullpensjon på sommeren. 

Om sommeropphold

Vi holder til 30 minutter fra kongsvinger. Adressen er Trøsbergvegen 196, Lundesæter.

For at flokkene skal være stabile ønsker vi at hestene som skal være med i de større flokkene minimum kommer midten av juni og blir til midten av August. Om du har lyst på kortere opphold har vi mulighet til det også men da i mindre grupper/ paddocker.

Alle hestene får nøye tilsyn hver dag, smøres med innsektsmidler og dekken på om de trenger det.  De som ikke går i trening børstes og får grundigere stell 2 ganger i uka og mer ved behov. 

Foring: Hoved foringene legges opp til de som trenger minst mat og brukes til å øke bevegelse. Foringen også til de som skal ha mindre mat legges opp så de slipper å gå sultne. De som trenger mer mat tilleggs fores med høy og kraftfor (kraftfor tas med eller kjøpes til innkjøpspris).

Pris:

Fullpensjon 4500,-

Trening:1250 i måneden per økt i uka.

Fulpensjon med trening 2 ganger i uka: 4500+1250+1250= 7000

Fullpensjon med trening 4 ganger i uka 

4500+ (1250*4)= 9500

Massasje behandling: 750,-

Massasje behandling fast 1 gang i uka:2500,-

Massasje behandling fast 2 ganger i uka 4000,-

Fôring på henger pr gang:125,-

Det blir flere forskjellige grupper.

Den største flokken går på skogs beite, disse beveger seg så mye på ulendt terreng at vi har hatt utfordringer med at de mister sko og blir sårbeinte om de ikke er vandt med å gå barfot. Anbefaler derfor at de har hvert barfot minst en måned før ankomst. De blir i veldig god form og selv ekstremt nøysomme hester er i passe hold på høsten. De som trenger det tilleggs fores daglig. 

Ellers setter vi sammen flere mindre grupper etter behov og hvordan de fungerer sammen. Minst en av disse gruppene tilpasses hester som har hatt utfordringer med forfangenhet. 

20220918_173436.jpg
bottom of page