top of page
Hestemassasje

 

 

Jeg behandler hestene med massasjeterapi. 

Når man masserer jobber man med hestens muskler og bindevev. Dette påvirker sener, skjelett og sirkulasjonssystemet, som igjen påvirker immunforsvaret, fordøyelse, hud og pels.

 

En massasjebehandling inneholder ikke bare massasje, men også stretching, triggerpunktbehandling, bindevevsmobilisering, leddmobilisering, bindevevsmassasje, segmentmassasje, hydroterapi med mer.

 

Massasje kan hjelpe hester som har problemer i muskulaturen, eller være en del av/et ledd i behandling etter skade. Ved massasjebehandling kan man forbedre helingsprosessen, fordi økt blodsirkulasjon gir raskere heling, og man kan minske mulighetene for belastningsskader. Hester i opptrening og hester som går hardt kan også være utsatt for belastningskader, og massasjen kan hjelpe hesten med å komme seg raskere etter harde påkjenninger. Hester med bokshvile, eller som av andre grunner står mye inne, kan ha godt av massasje for å få i gang lymfesystemet, som i hovedsak drives av bevegelse. Ved atferdsproblemer og andre unoter kan hesten ha godt av massasje. Unoter kommer ofte fra smerte, og i tillegg til å være smertelindrende kan massasje virke beroligende/ha en beroligende effekt.

 

Det er viktig å undersøke/kontrollere hesten jevnlig for å se/identifisere problemer og forandringer.

 

Hestemassasje

bottom of page